dimarts, 17 de juny del 2008

A la comarca encara es sacrifiquen animals

INDEPENDENTS DENUNCIA QUE ELS GOSSOS ABANDONATS TORNARAN A SER SACRIFICATS A LA COMARCA

Independents per Mollet (IxM) ha denunciat avui que, a causa d’una nova moratòria sobre la Llei de Protecció dels Animals 22/2003, els animals domèstics abandonats corren el perill de tornar a ser sacrificats a la comarca.

Els independents molletans han recordat que el Vallès Oriental compta amb un sol centre públic d’acollida d’animals, el CAAC, el número de places del qual és totalment insuficient per a cobrir les necessitats dels 31 municipis vallesans adscrits al projecte.

En aquest sentit, Adrià Viñas, membre de la direcció d’Independents per Mollet (IxM), ha denunciat que “malgrat que la llei en vigor prohibeix taxativament els sacrificis dels animals abandonats, el Govern de la Generalitat ha tornat a aprovar enguany una nova moratòria, com la del 2007, per a permetre als ajuntaments seguir sacrificant els animals abandonats o perduts i no recuperats que al cap de quinze dies no hagin estat reclamats pels seus amos”.

Viñas ha denunciat que “mentre els animals segueixen morint, ni els ajuntaments de la comarca, ni el Departament de Medi Ambient del Govern de la Generalitat, no han fet res malgrat disposar d’un any de moratòria per ampliar els centres d’acollida existents o crear-ne de nous per donar resposta a les necessitats actuals”.

El membre de la direcció d’IxM, ha reclamat per això “la creació d’un nou centre públic d’acollida d’animals a Mollet, que serveixi per ampliar el necessari el nombre de places existents i doni servei als municipis del sud de la comarca”.

Independents per Mollet (IxM) ha fet una crida a tots els ciutadans amants dels animals a assistir a la concentració que sota el lema “VIDA I DIGNITAT PELS ANIMALS. Administracions feu complir la llei”, han convocat les entitats protectores de Catalunya, per aquest proper dissabte 23 de febrer a Barcelona.

La manifestació reclama el ple compliment i aplicació de la Llei de Protecció dels Animals, i la dimissió del Conseller de Medi Ambient, per la concessió d’aquesta nova moratòria pel sacrifici d’animals. La concentració tindrà lloc a les 11,00 hores a la plaça de Catalunya de Barcelona.


Publicada a Contrapunt el 24/02/2008 i al VallesOriental.com el 22/02/08